Tabela wypieków

poziom
wypieku
kategoria produktów podgrupy/ konkretne produkty przygotowanie do wypieku temperatura
wypieku
para czas wypieku działania po wypieku
rozmrażanie przygotowanie
pieca
GTG ciastka słodkie wszystkie BEZ francuskich bez rozmrażania 250oC 180 - 190oC bez pary 15-18 min. dekoracja
GTG ciastka słodkie francuskie bez rozmrażania 200oC 180 - 190oC bez pary 18-22 min. dekoracja
GTG snaki wszystkie BEZ pasztecika z mięsem bez rozmrażania 200oC 180 - 190oC bez pary 15-18 min. brak
GTG snaki pasztecik z mięsem bez rozmrażania 200oC 180 - 190oC bez pary 18-22 min. brak
GTG rogaliki wszystkie rozmrażać 30 min 200oC 180 - 190oC 15 sek. 15-18 min brak
GTG ciastka hotelowe, snaki hotelowe,
ciastka koktajlowe
wszystkie bez rozmrażania 200oC 180 - 190oC bez pary 15-17 min. dekoracja
TG ciastka słodkie, snaki wszystkie bez rozmrażania 200oC 180oC bez pary 18-22 min. dekoracja
HB chleby wszystkie rozmrażać 3h 220oC 200oC 15 sek. 9-12 min. brak
HB bagietki wszystkie bez rozmrażania 220oC 210oC 10 sek. 7-9 min brak
HB bułki standard wszystkie bez rozmrażania 220oC 200oC 10 sek. 5-7 min. brak
HB bułki hotelowe wszystkie bez rozmrażania 210oC 200oC 10 sek. 4-5 min. brak
FB produkty piwne wszystkie rozmrażać 1h 190oC 190oC bez pary 1-2 min. brak
FB pączki wszystkie rozmrażać 1h 200oC 200oC 5 sek. 2-3 min. brak

Do pobrania: