Filozofia produkcji i surowców

ARYZTA w Polsce od ponad 40 lat działa w poszanowaniu zasad tradycyjnego rzemiosła piekarniczego. Jedną z najważniejszych jest to, by wstępnie uformowane kawałki ciasta miały wystarczająco dużo czasu na wyrośnięcie. Ten czas naturalnego odpoczynku to jedyny sposób na uzyskanie niepowtarzalnego smaku. Następnie wyroby piekarnicze są formowane, wstępnie podpiekane, zależnie od planowanego stopnia wykończenia, i starannie zamrażane. Na przykład chleby: szlachecki i szwajcarski są skręcane ręcznie, dzięki czemu każdy z nich uzyskuje niepowtarzalny kształt.

Aby móc zapewnić stałą wysoką jakość, łączymy tradycyjne metody rzemieślnicze z nowoczesnymi technikami produkcji. Dzięki ukierunkowanemu zarządzaniu technologią zapewniamy maksymalną świeżość naszych produktów. Wszystkie systemy produkcji są nieustannie analizowane i optymalizowane pod kątem wydajności. W tym celu wykorzystujemy przede wszystkim jasno określone technologie i przejrzyste procedury. Systematyczna kontrola jakości jest dla naszych klientów gwarancją absolutnego bezpieczeństwa spożywczego, co zostało potwierdzone oficjalnymi certyfikatami IFS i BRC.

Połączenie tradycyjnych metod  rzemiosła piekarniczego i nowatorskiej technologii gwarantuje bezpieczeństwo, wydajność, a przede wszystkim doskonały smak naszych wyrobów piekarniczych „prosto z pieca”.

Aby zapewnić Państwu wyjątkową jakość produktów piekarniczych, wszystkie składniki zostały wybrane z najwyższą starannością. Stosowanie dobranych surowców pozwala zaspokoić potrzebę spożywania przez konsumentów produktów naturalnych. Mąka wytwarzana jest ze starannie wyselekcjonowanych zbóż, zgodnie z najnowszymi odkryciami w zakresie ekologii, i przerabiana w technologii zapewniającej poszanowanie środowiska. Do wyrobów piekarniczych wytwarzanych w Polsce stosujemy wyłącznie prawdziwe masło. Dzięki naszym wysokim standardom w zakresie jakości nasze produkty są smaczne i zdrowe. Przy wyborze margaryny i oleju uwzględniamy aktualne badania w zakresie technologii żywienia.

Zamrażanie, stanowiące najbardziej ceniony sposób konserwowania, pozwala nam zrezygnować w znacznej mierze z dodatków i polepszaczy. Wierni dewizie «Tyle, ile niezbędne, ale jak najmniej», stosujemy dodatki wyłącznie wtedy, gdy nie ma alternatywy, dbając jednak, by nasze produkty były zdrowe i zachowały swój naturalny charakter.

Marka ARYZTA oznacza najwyższą jakość oraz wyjątkowe, naturalne produkty.

Mistrzostwo w wypiekach, solidne rzemiosło oraz najlepsze surowce gwarantują trwałą satysfakcję konsumenta.

Surowce wykorzystywane do produkcji, gdy tylko jest to możliwe, pochodzą bezpośrednio od producentów. Wszyscy nasi dostawcy gwarantują przestrzeganie uzgodnionych standardów jakości, a specjalnie wyszkoleni przez nas eksperci przeprowadzają regularne kontrole. Dzięki nim upewniamy się, że surowce, których używamy, spełniają nasze wymagania. Metody produkcji ARYZTA są tak opracowane, by  chronić środowisko naturalne. Do osiągnięcia takich standardów wykorzystujemy najnowsze technologie oraz używamy tylko tych surowców i materiałów, które pochodzą z upraw i hodowli przyjaznych środowisku.